OKRA-DOG by Home Made ( Curacao)

OKRA-DOG

2 personen

Ingredienten:

Tempura beslag

 • 1 cup bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 fles Brasa Beer
 • 2 teentjes knoflook (geraspt)
 • 1 theelepel gember (geraspt)
 • 1 theelepel Pomelo zest (mag ook andere citrus vrucht zijn)
 • Zout naar smaak
 • Wat fijn gesneden locale kruiden

Benodigheden:

 • 10 okra’s
 • Pan
 • Olie
 • Glas
 • Beslagkom

Bereidingswijze:

 1. Weeg alle ingredienten keurig af en zet je zelf start klaar.
 2. Voeg alle droge ingredienten samen in je beslag kom.

3. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bier bij het beslag

4. Klopt het beslag tot een fijn tempura mix.

5. Verwarm je olie.

6. Giet het beslag in een glas en doe je okra tot bijna helemaal onder de massa.

7.  Wanner je een mooi goud temperatuur hebt bereikt, haal je dan de okras van de olie en te laten uitlekken.

8. Gelijk in de frituurpan, tot een goudbruine kleur haal je het weer eruit.

9. Op een keuken papier plaatsen.

10. Serveer het gelijk warm met wat sausjes van bijvoorbeeld yoghurt kruiden dressing, of een tomaten chutney.

GENIETEN !!!

Wie is Saskia Looman van Home made?

Als een tiener moeder moest ik een ding leren, en dat is om door te zetten. Sinds mijn studie keuze heb ik voor horeca gekozen en ik heb tot de dag van vandaag geen spijt van mijn keuze. Mijn passie begon bij mijn oma in de keuken. Zij deelde dezelfde passie als ik. Mensen gelukkig maken met de kunst van eten. Door mijn oma wist ik 100% dat keuken altijd een groot deel van mijn leven zal zijn.

In mijn studenten jaren ben ik begonnen met Saskia’s cuisine. Waar ik de traditionele Antilliaanse hapjes maakte. Hiermee heb ik heelveel ervaring opgebouwd waar het mijn ook de kans gaf om te groeien in wat ik uiteindelijk wou doen. Fine dinning.

Sinds Augustus 2022. Heb ik officieel mijn nieuwe brand gelanceerd hetende HOMEMADE. Samen met mijn partner zijn wij opzoek gegaan naar vergeten ingrediënten en groenten die door de jaren heen verwaarloosd werden door de evolutie van de nieuwe generatie en zijn cultuur. Wij maken de “krioyo” gerechten een 5 sterren culinaire dish met een twist.

Daarom is er hier geen sprake van ‘’KOKS’’ maar dan CULINARY ARTISTS. Wat wij doen is een totale ‘’experience and bring you art in a plate’’.

Homemade 🌱

Wil je meer weten over Home made Check Haar INSTA

of Mail: Gewoonbyhomemade2022@gmail.com

Call: 567-0078

App: 665-1040

Related Posts

Leave a Reply